Levende legende

Emil Hegle Svendsen er en av de levende norske legendene i skisport. Denne langrennsløperen har klart det aller meste, og har fortsatt flere gode år igjen av skikarrieren. Mannen har vunnet juniorverdensmesterskapet i skiskyting, tatt sølvmedaljen fra juniorverdensmesterskapet i langrenn, samt en rekke gullmedaljer fra både VM og OL i langrenn og skiskyting. Emil Hegle Svendsen er en av de beste skiløperne på landslaget, og han er ikke engang den mest kjente! Såpass fullpakket er det norske landslaget på ski at hver individuelle utøver er en legende i seg selv. Svendsen har holdt på i over et tiår, og viser ingen tegn til slapphet – det er stikk motsatt, faktisk. Han viser stadig bedre resultater og har vært helt uslåelig i både stafetten og fellesstarten de siste årene. Det virker helt umulig å avskrive nordmannen, problemet er kanskje at yngre løpere også må få utvikle seg? Bjørndalen er over førti og holder fortsatt på! Norske skiutøvere er ikke som andre skiutøvere, og konkurransen er såpass høy at man må kjempe for sin plass på landslaget.

 

Typisk norsk skiløper

Emil Hegle Svendsen er en typisk norsk skiløper. Det vil si at han elsker ski. Dette er ikke en karriere han valgte bevisst og har fulgt gjennom livet – dette er noe han brenner for, dette er hans livsstil. Han elsker skiene sine, og har brukt hver bit av sin fritid ute i villmarken. Dette er en særegen kjærlighet for friluftslivet som norske utøvere har vært kjente for i alle år. Svendsen er oppvokst i Trondheim, og etter å ha fullført Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer flyttet han tilbake til hjembyen for å representere Trondhjems skiskyttere og Strindheim ski i både nasjonale og internasjonale sammenheng. En annen typisk ting for slike typisk norske utøvere, er at han konkurrerer både i skiskyting og i langrenn. Han gjør det han ønsker, og alt han tar i blir gull.

 

Verdensmesterskap

Så fort Svendsen begynte å konkurrere på nasjonalt nivå, kunne man se at guttungen ville bli en kjendis i idretten. Allerede i 2003, som 19-åring, vant han sitt aller første juniorverdensmesterskap i skiskyting, og året etter gjorde han det igjen – den gangen ble både gullmedaljen i sprint og på 12,5 km med han hjem. Deretter gikk turen til Verdensmesterskapet for profesjonelle seniorer, der han tok sin første gullmedalje allerede i 2008. Årene etter tok han en rekke medaljer verden rundt som en del av det norske landslaget, og kronet på forsidene av utallige aviser. Svendsen viste at det norske laget har mange ess i ermet.

 

Olympiske leker

Fra og med 2010 ble Emil Hegle Svendsen innkalt til OL-laget, og tok gullmedaljen samme år. Her tok han både stafettmedaljen og gullet på 20 km, noe som straks gikk inn i historiebøkene. Svendsen har vært med på samtlige Vinter-OL siden dette, og beviser stadig vekk at han har det som trengs. Forresten vant Emil også verdenscupen individuelt samme år som han fikk være med til OL i Vancouver.

 

Sporten kommer først

En annen typisk ting for denne norske skiløperen, er at sporten virkelig kommer først i livet hans. Selv kjærligheten må vike unna for denne livslange prioriteten. Det ble kjent for en liten stund tilbake at Emil Hegle Svendsen hadde fridd til sin kjæreste, Samantha Skogrand. Folk begynte straks å prate om bryllupet, og det nyforlovede paret lovet et bryllupsshow året etter. Men sporten kom først – etter at Svendsen ble syk i Tsjekkia, gikk han glipp av en rekke treningsøkter. Dermed må han ta igjen tiden han mistet og gjøre seg klar til OL. Bryllupet ble derfor flyttet til etter Vinter-OL 2018! Der andre utøvere hadde prøvd å kombinere privatlivet med treningen, visste Emil nøyaktig hva som kom først. Han satser på flere medaljer i neste OL, dermed får bryllupet vente til etter gullfesten

Privacy Policy