Kongen av skiskyting

Ole Einar Bjørndalen er uten tvil selveste Kongen av skiskyting. Dette er en levende legende, en mann det vil skrives uendelig mye om i mange tiår fremover. En mann som for lengst er å finne i alle historiebøker, men som fortsetter å skape historie med sine utrolige prestasjoner. Ole Einer Bjørndalen er unik, og følges av mennesker verden rundt – ikke bare her hjemme i Norge, der han er en helt for alle og enhver. Han er hele Norges stolthet, og vi kan bare ønske ham alt vel i årene som kommer. Ole Einar begynner å dra på årene, men det virker som at han bare blir yngre. Han presterer fortsatt på toppnivå, og er med sine 42 år i fantastisk form. Dette er en skiløper som garantert vil holde på helt til noen andre ber ham om å stoppe. Hittil har det ikke vært noen grunn til å be ham legge av, for nordmannen fortsetter å håve inn gullmedaljer i alle mulige sammenhenger. Kongen av skiskyting har gitt Norge flere medaljer i skiskyting enn noen annen utøver noensinne.

 

Alle tiders sportsutøver

Ole Einar Bjørndalen er tidenes mestvinnende utøver innen skisport, med utrolige 94 individuelle seire i verdenscupen. Nesten ett hundre seire i verdenscupen i skiskyting! Han har også prøvd seg i langrenn, og viste at han var en sterk skiløper når han tok sin første seier i verdenscupen i langrenn 2015. Bjørndalens meritter strekker seg veldig langt tilbake i tiden, og flere bøker har blitt skrevet om hans utrolige vei fremover. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt hele seks ganger, i tillegg til å ha kommet blant de tre beste sammenlagt hele 13 sesonger på rad! Det er nesten ikke vits i å nevne hans prestasjoner i norgesmesterskapet, der han alltid sprer glede og gir ungdommen noen å virkelig se opp til. Ole Einar har tatt hele 44 gullmedaljer under norgesmesterskapet i skiskyting – en helt ubegripelig prestasjon det blir veldig vanskelig å slå for fremtidige legender. Nevnte vi OL? Ole Einar Bjørndalen har vunnet 13 medaljer fra De olympiske leker. Over 10 medaljer, og 8 av disse er gullmedaljer!

 

Bjørndalen gir aldri opp

Bjørndalen er allerede 42 år gammel, men vil neppe gi opp. Det er dette han er kjent for – han gir ikke opp. Han kjemper frem til det siste sekundet, og har klart å snu opp-ned på ting i mange store løp gjennom karrieren. Skiskytteren gir alt han har, og har flere ganger besvimt etter å ha gått inn i mål for full guffe, i nesten bevisstløs tilstand. Det kreves virkelig noe ekstra for å gi alt av seg selv. Han gjør alt for Norge, og har skaffet oss såpass mange gullmedaljer at han for lengst kunne lagt skiene på hylla og nytt legendestatusen i fred. Men akk nei, Bjørndalen fortsetter, og han fortsetter å hamstre inn medaljer – sist fikk han to gullmedaljer under OL 2014, og gullmedalje under VM i Oslo nå i 2016. Sitt første gull vant han forresten i 1991, i juniornorgesmesterskapet. En 26 år lang karriere står bak Bjørndalen, altså.

 

Utmerkelser og priser

Takket være sine utrolige meritter, har Ole Einar Bjørndalen gjort seg fortjent til en rekke utmerkelser gjennom årene. Aftenpostens gullmedalje, Holmenkollmedaljen, Sportsjournalistenes statuett, Folkets idrettspris – prestisjefulle utmerkelser får vel så vidt plass på meritthyllen til Bjørndalen. Ole Einar mottok forresten Fakkelprisen i 2009 på grunn av det gode forbildet han er for ungdommen her i landet. Dessuten har han blitt hedret hele åtte ganger under den norske Idrettsgallaen, der han har blitt kåret til både Årets mannlige utøver, samt i klassene «konsentrasjon», «lag», «stafett», «herrer» og «skiskyting. Fearnleys olympiske ærespris står også på hyllen. Ole Einar Bjørndalen er helt unik, en nordmann vi alltid vil huske – i alle år som kommer.

 

Privacy Policy