Nordmenn er kjent for sin forkjærlighet til skisporten og vi har gjennom generasjoner vært i verdenstoppen innen de fleste grener. Uansett om det dreier seg om langrenn, alpint, skiskyting, hopp eller mer moderne grener som snowboard, er Norge og våre utøvere i verdenstoppen år etter år. Det finnes ingen større vinteridrettsnasjon enn Norge og det norske folket er utrolig stolte av utøvere som Bjørn Dæhlie, Marit Bjørgen, Petter Northug, Therese Johaug og alle de andre landslagsstjernene.

Annerledeslandet anerkjenner ikke andre prestasjoner

Den norske humortrioen Prima Vera hevdet i sin tid at “det er Norge som er bra, det er Norge som er best” og når det kommer til skisporten er det ingen som kan hevde annet, men hvordan har det seg at vi er så stolte over utøvere som holder seg til skisporet, men overser andre store sportslige prestasjoner innen mer moderne sporter som poker. Skikongen Petter Northug er elsket av store deler av det norske folk og det kan virke som at han ikke kan gjøre noe feil i våre øyne. Det vil si, han kan bryte med landslaget, bryte reklamereglementet og kjøre i fylla, for det har vi ikke noe problem med, men å spille poker når det er pause fra hardtrening? Nei, vet du hva Northug, det er det mange som har problemer med!

Poker er en enorm sport på verdensbasis og det har vært arrangert VM og EM i flere tiår. Poker er sport på høyt nivå, men av en eller annen grunn sliter vi med å skulle akseptere sporten i Norge. Selv om vi i dag har lov til å spille poker i Norge og NM i poker trekker tusenvis av spillere hvert år, er det få som aksepterer dette som sport. Norge har aldri vært en stor nasjon innen sommersport, men når en av våre egne klarer å hevde seg internasjonalt går nasjonen helt av skaftet. Det samme skjer når Magnus Carlsen klarer å flytte sjakkbrikkene sine til riktig felt, men at vi har pokerspillere som gjennom flere år har hevdet seg internasjonalt, det bryr vi oss ikke så mye om.

Langt mer enn bare penger

Det er ikke tvil om at pengeaspektet av poker kan virke avstøtende på mange. Under de virkelig store mesterskapene spilles det om millioner av kroner, med det er jo ikke slik at andre idrettsutøvere ikke tjener store summer på sporten sin. Fotballspillere, som tjener millioner i uken for å sparke en ball, hylles som helter og det er ingen som finner noe galt i at Magnus Carlsen i en alder av 20 år har blitt mangemillionær på sjakk!

Norske pokerspillere har gjennom flere år jobbet beinhardt for å bli så gode som de er blitt. Poker er sport på høyt nivå, og alle som tror det er vanskeligere å spille sjakk mot en person enn det er å spille kort mot mange tusen utøvere, bør tenke seg om umiddelbart. Dette er enorme prestasjoner vi snakker om, og våre utøvere fortjener like mye støtte og oppmerksomhet som det alle andre utøver som setter Norge på kartet mottar.

Nordmenn elsker pengespill og hver uke spiller mer enn 250,000 av oss på nettcasino. I tillegg til spilleautomater, er det nettopp poker som er den store favoritten og utallige unge jobber og trener mange timer i uken for å kunne måle krefter med norske stjernespillere som Annette Obrestad, Thor Hansen, Felix Stephensen og Johnny Lodden. Hvem er vi til å si at deres harde arbeid og enorme pågangsmot er mindre verdt enn det en som går på ski eller flytter noen sjakkbrikker rundt på en marmorplate? Poker er ennå en ung sport i Norge, men vi bør åpne øynene våre for de enorme prestasjonene våre utøvere har gjort. Vi er ikke tjent med å skyve fra oss utøvere som presterer stort innen mer moderne sportsgrener. Det er typisk norsk å være god, men det kan ikke gjelde bare i skisporet.

Privacy Policy