Den norske skikongen

Alle har hørt om Petter Northug. Hele verden, ikke bare hver eneste nordmann. Petter Northug er en ordentlig idrettskjendis som kjennes igjen uansett hvor han drar. Denne norske legenden er så aktiv som man kan bli i langrennsuniverset, og har vunnet det aller meste av medaljer gjennom sin lange karriere. Trønderen er blant de mestvinnende norske atletene noensinne, og fortsetter å hamstre inn utmerkelser fra alle retninger. Samtidig er det verdt å merke at Petter Northug er snaut 31 år gammel, derfor kan man regne med at han vil fortsette å dominere sporten i minst fem-seks år til. Norske skikonger holder på veldig lenge, inntil yngre talenter er helt klare til å hoppe inn og ta gullmedaljer med én gang. Petter Northug er hele Norges ansikt, og takket være ham har enda flere mennesker sperret opp øynene for vårt unike land. Du ser ham stadig vekk på nyhetene, og alle andre utøvere prater om Petter for å kunne trekke til seg en liten del av flomlyset som omringer ham.

Frekkasen på ski

Petter Northug har en veldig spesiell stil, både hva angår hans personlighet og hans prestasjoner på snøen. Snakker vi om skiene, er det bare å peke mot hans utrolige innspurter og helt unike takt. Det virker som at Petter kan jobbe i et høyere gir enn andre utøvere, uten å gå tom for energi. Du ser ham komme inn mot mål etter en ekstremt krevende løype, og hoppe rundt i glede mens motstanderne som kommer bak ham legger seg på magen etter mållinja og prøver å hente inn pusten. Han virker som en superhelt, Northug. Som en robot, en selvdreven robot som aldri gir opp før han er i mål med gullmedaljen i sikte. Samtidig har Petter også en spesiell personlighet, noe man stadig ser i hans intervjuer. Som en norsk Zlatan, på en måte. Petter Northug er ikke redd for å slenge med leppa, og sier akkurat det han mener uansett hva det gjelder. Dette har ført til flere store overskrifter og et par krangler, men Northug gir seg ikke – skal det sies, vil det sies. Mange mener faktisk at frekkasen slik driver en psykologisk krig med motstanderne, at hans hån og latter får dem til å miste konsentrasjonen i jakten på hevn. God strategi, etter hans 13 VM-gull å dømme!

Verdensmesterskap i langrenn

Den norske skikongen Petter Northug har dominert langrennssporten helt siden 2007, når han vant sin første stafett i Verdensmesterskapet som 21-åring. Før dette hadde han allerede blitt norgesmester i flere stiler, og fikk sin velfortjente plass på landslaget rett før ski-VM 2007 i Sapporo i Japan. Der vant han altså stafetten, og ble deretter tilbudt en fast plass på landslaget. Petter Northug vant gullmedaljen i ski-VM 2009, 2011, 2013 og 2015 – fire år, uten noe problem. Han var overlegen i alle løp, og fikk selvfølgelig også gullmedaljen fra Verdenscupen sammenlagt også. Denne vant han i både sesongen 2009/2010 og 2012/2013. Totalt snakker vi hele 13 VM-gull fra alle mulige distanser, samt 38 enkeltseire i verdenscupen for langrennsløpere.

Som del av OLlaget

Det gikk ikke helt som planlagt for Petter Northug i 2014, når det var OL i Sotsji i Russland. Her hadde han slitt med skader og dårlig form, og derfor måtte han gi fra seg plasseringene. Under OL i Vancouver i 2010 vant han dog både lagsprinten og 50-kilometeren, i tillegg til en bronsemedalje i sprint, og sølv i stafetten. Med såpass mange meritter er Petter Northug en urokkelig del av det norske landslaget i ski, og vi håper at han fortsetter å kjempe om gullmedaljene i mange år fremover. Kanskje har vi oss en ny Bjørndalen i langrenn?

Privacy Policy